current views are: 8

18 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:30

Ζιμπάμπουε: Η κυβέρνηση ζητά την παραίτηση του Μουγκάμπε

Oι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαίτησαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Δημοσίευση 05:30’

Oι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαίτησαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Την παραίτηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ζήτησε η κυβέρνηση  μετά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Ζιμπάμπουε.

Η ενέργεια αυτή εκλαμβάνεται ως μία ακόμη ένδειξη ότι η εξουσία του γηραιού ηγέτη κατέρρευσε μετά την επέμβαση του στρατού, στα μέσα της εβδομάδας,όπως γράφει η κρατική εφημερίδα The Herald.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν την Παρασκευή και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις που προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμφανίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαίτησαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε “θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή” και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.


σχετικα αρθρα