Τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν σε επίθεση με όλμο την οποία φέρονται να πραγματοποίησαν μαχητές των Ταλιμπάν, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα. Μια οβίδα έπληξε ένα σπίτι το βράδυ χθες στην περιοχή Τσαρντάρα στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, σκοτώνοντας τρία παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Άμπντουλ Μομέν Ομαρχίλ.

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε τους Ταλιμπάν ότι προέβησαν στην επίθεση. Το σπίτι βρίσκεται πλάι σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας στην περιοχή Αάι Χανούμ, είπε ο περιφερειάρχης.

Οι πρώτοι έξι μήνες του 2011 ήταν το αιματηρότερο διάστημα για τους άμαχους από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν, που διαρκεί μια δεκαετία, σύμφωνα με μια έκθεση την οποία δημοσίευσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στη χώρα κατεγράφησαν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο 1.462 θάνατοι αμάχων. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πάνω από το 80% των θανάτων οφείλονται σε ενέργειες που αποδόθηκαν στους Ταλιμπάν και αντικυβερνητικές παρατάξεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.