current views are: 6

19 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:05

Αμερικανικό πλοίο συγκρούστηκε με ιαπωνικό ρυμουλκό

Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ελαφρές ζημιές μετά την πρόσκρουσή του το Σάββατο με ιαπωνικό ρυμουλκό που παρεξέκλινε της πορείας του

Δημοσίευση 08:05’

Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ελαφρές ζημιές μετά την πρόσκρουσή του το Σάββατο με ιαπωνικό ρυμουλκό που παρεξέκλινε της πορείας του

Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ελαφρές ζημιές μετά την πρόσκρουσή του το Σάββατο με ιαπωνικό ρυμουλκό που παρεξέκλινε της πορείας του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ανοικτά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το αμερικανικό ναυτικό, για το οποίο το περιστατικό αυτό το ένατο στην Ασία.
Το αντιτορπιλικό USS Benfold μετείχε σε άσκηση ρυμούλκησης στον Κόλπο Σαγκάμι όταν το ιαπωνικό ρυμουλκό δεν είχε προώθηση και προσέκρουσε σε αυτό, σύμφωνα με τον 7ο Αμερικανικό Στόλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις μετείχαν σε δεκαήμερη κοινή ναυτική άσκηση έως τις 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μιας επίδειξης ισχύος προς τη Βόρεια Κορέα, οι πυρηνικές φιλοδοξίες της οποίας κυριάρχησαν στις συνομιλίες στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

“Κανείς δεν τραυματίστηκε σε κανένα από τα δύο πλοία και το Μπένφολντ δεν υπέστη παρά ασήμαντες ζημιές, όπως γρατζουνιές στο πλάι, εν αναμονή της πλήρους εκτίμησης των ζημιών”, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο 7ος Στόλος.

Το πλοίο του ιαπωνικού εμπορικού ναυτικού ρυμουλκήθηκε από άλλο πλοίο στο λιμάνι Γιοκοσούκα”, νοτιοδυτικά του Τόκιο, πρόσθεσε.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι το ρυμουλκό άρχισε να παρεκκλίνει όταν ένα σχοινί πιάστηκε στην έλικά του, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν τραυματίες.

Προσκρούσεις πλοίων του 7ου Στόλου στην Ασία σημειώθηκαν επανειλημμένα το 2017, και μερικές ήταν θανατηφόρες
Το USS John S. McCain συγκρούστηκε με πετρελαιοφόρο ανοικτά της Σιγκαπούρης τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 ναυτικοί και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Δύο μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, το USS Fitzgerald και ένα φορτηγό συγκρούστηκαν ανοικτά της Ιαπωνίας, με συνέπεια επτά ναυτικοί να χάσουν τη ζωή τους.

Υπήρξαν επίσης δύο ακόμη περιστατικά λιγότερο γνωστά. Τον Ιανουάριο, το USS Antietam προσάραξε κοντά στη βάση του στην Ιαπωνία και, τον Μάιο, το USS Lake Champlain προσέκρουσε σε νοτιοκορεατικό αλιευτικό σκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα