Την πεποίθηση ότι είναι καλύτερο να γίνουν νέες εκλογές από το να συσταθεί καινούριος μεγάλος συνασπισμός διατύπωσε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), η οποία συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος Μάρτιν Σουλτς.

Ειδικότερα, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε ότι το SPD δεν φοβάται νέες εκλογές και ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για νέο κυβερνητικό συνασπισμό με την Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της κ. Μέρκελ και την Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) του Χορτστ Ζεεχόφερ, με τις οποίες συγκυβερνά από το 2013.

Το κεντροαριστερό κόμμα πέτυχε ένα από τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματά του στις πρόσφατες εκλογές και επιθυμεί να παραμείνει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο ρόλος αυτός θα πέσει στην εθνικιστική δεξιά, με έντονες ακροδεξιές και αντιμεταναστευτικές τάσεις «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), τρίτη δύναμη στη Μπούντεσταγκ, κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Σουλτς.

"Η Χριστιανική Ένωση, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι έφεραν την χώρα σε δύσκολη κατάσταση. Θεωρούμε σημαντικό οι ψηφοφόροι της χώρας μας να αξιολογήσουν την κατάσταση εκ νέου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μεγάλο συνασπισμό. Σε αυτό δεν αλλάζει τίποτα και μία πιθανή αποχώρηση της 'Αγγελα Μέρκελ", κατέληξε.