Ο σάλος με τις αποκαλύψεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από δημόσια πρόσωπα καλά κρατεί στον διεθνή χώρο. Η λίστα μέρα με τη μέρα μεγαλώνει καθώς τα στόματα ανοίγουν αποκαλύπτοντας «σημεία και τέρατα» για τις ορέξεις διάσημων κυριών.

Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του  διάσημου δημοσιογράφου της εφημερίδας New York Times, Γκλεν Θρας . Ο διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, δημοσιογράφος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε σήμερα στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν η οποία αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε, χωρίς εκείνη να συναινέσει.

Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.

«Η καθεμία από αυτές τις γυναίκες μου περιέγραψε τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών: πανικό, κακοποίηση, ντροπή, αναστάτωση» έγραψε η Λόρα Μακγκάν.

«Ήμουν, και είμαι, θυμωμένη» σημείωσε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επρόκειτο για νεαρές δημοσιογράφους ηλικίας περίπου 20 ετών. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όπως λέει το άρθρο, όπου το φερόμενο θύμα του ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά του.

Ό,τι συνέβη τον Ιούνιο «άλλαξε τη ζωή μου» εξήγησε ο δημοσιογράφος των New York Times. «Αυτή η γυναίκα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά μου και λυπάμαι γι αυτό».

«Εδώ και πολλά χρόνια, αντιδρούσα σε μια σειρά προσωπικών κρίσεων και κρίσεων υγείας πίνοντας πολύ» συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι».

«Δεν πίνω πλέον, από την 15η Ιουνίου του 2017. Ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία και σύντομα θα ξεκινήσω θεραπεία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

«Εργάζομαι σκληρά προσπαθώντας να διορθώσω τις ζημιές που προκάλεσα».

Για τους New York Times, αυτές οι καταγγελίες είναι «πολύ ανησυχητικές» και δεν αντιπροσωπεύουν «τα πρότυπα και τις αξίες» της εφημερίδας, εξηγεί ο όμιλος σε μια δήλωση που εστάλη από την εκπρόσωπο τύπου του.

Η διεύθυνση της εφημερίδας επισημαίνει ότι, εν αναμονή των συμπερασμάτων της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται, ο Γκλεν Θρας παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.