Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο άνδρες των Φρουρών της Επανάστασης και 21 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και μίας ομάδας της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK. Ο ιστότοπος του ιρανικού αγγλόφωνου PressTV ανέφερε ότι άλλοι δύο άνδρες των Φρουρών της Επανάστασης τραυματίστηκαν.

«Στην διάρκεια της μάχης που έλαβε χώρα στην. . . (βορειοδυτική) πόλη Σαρντάστ, δύο άνδρες των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν», ανέφερε το PressTV.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ιρανικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι κατέλαβαν τον έλεγχο μιας μεγάλης βάσης του PJAK, ή Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Το Ιράν έχει δεσμευτεί ότι θα κλιμακώσει τη στρατιωτική δράση εναντίον της παράταξης, η οποία επιδιώκει αυτονομία για τις περιοχές όπου ζει η κουρδική μειονότητα στη χώρα.

Το PJAK θεωρείται «παρακλάδι» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που πήρε τα όπλα το 1984 εναντίον του τουρκικού κράτους.

Τόσο η Τεχεράνη όσο και η Ουάσινγκτον αποκαλούν το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.

Ιρανικές δυνάμεις εμπλέκονται συχνά σε μάχες με αντάρτες της οργάνωσης, που διαθέτει βάσεις στις παραμεθόριες επαρχίες του γειτονικού Ιράκ.