Τη δραματική στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα και να φτάσει στη Νότια Κορέα μέσω της αποστρατιοτικοποιημένης ζώνης την περασμένη εβμοδάδα αλλά δέχεται τα πυρά άλλων στρατιωτών καταγράφει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές αρχές που ελέγχουν το νότιο τμήμα της συγκεκριμένης ζώνης φαίνεται ο νεαρός στρατιώτης να κινείται με ένα τζιπ προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα

Κάποια στιγμή, ωστόσο, το τζιπ κολλάει σε έναν λάκο και τότε ο 20χρονος προσπαθεί να διαφύγει με τα πόδια.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο σημείο έχουν φτάσει στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα καθώς έχει σημάνει συναγερμός από την παρουσία του τζιπ στην εν λόγω περιοχή.

Οι τέσσερις στρατιώτες που φτάνουν δίπλα στο τζιπ παίρνουν θέση και αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει για κάποια μέτρα ακόμα μέχρι που πέφτει στο έδαφος λόγω των τραυμάτων που έχει υποστεί.

Ο 20χρονος στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας καθώς συνολικά δέχθηκε πέντε σφαίρες.

Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν τη διαφυγή του 20χρονου πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα παραβιάζοντας τη συνθήκη που ισχύει από το 1953, μετά, δηλαδή, το τέλος του πολέμου της Κορέας.