current views are: 11

24 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:41

Μακελειό σε τζαμί στο Σινά: 235 νεκροί, αρκετοί τραυματίες από έκρηξη

Η επίθεση έγινε την ώρα της προσευχής

Δημοσίευση 11:41’

Η επίθεση έγινε την ώρα της προσευχής

Μαχητές πυροδότησαν μια βόμβα και άνοιξαν πυρ σε τζαμί στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου την Παρασκευή, στοχεύοντας υποστηρικτές των δυνάμεων ασφαλείας που παρακολουθούσαν προσευχές εκεί, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφάλειας.

Από την επίθεση τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν από την επίθεση φερόμενων ως μαχητών σε τέμενος στη βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MENA, το οποίο επικαλείται επίσημη πηγή.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ένοπλοι επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες από το σημείο της επίθεσης στα κοντινά νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Khalid Mujahid, δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη.

Σύμφωνα με το jpost.com Αιγύπτιοι αξιωματικοί Άμυνας δήλωσαν ότι η επίθεση άρχισε με εκρήξεις και στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι άρχισαν να πυροβολούν προς το τζαμί.

Η χερσόνησος του Σινά υπήρξε η πεδίο μάχης μεταξύ των αιγυπτιακών στρατιωτών και των ισλαμιστών μαχητών. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση.


σχετικα αρθρα