Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψή του στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν συγκρούστηκαν δύο υπερταχείες, καθυστέρησε εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Ο Ουέν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Ουεντζού στην επαρχία Ζετζιάνγκ για να συλλυπηθεί τους συγγενείς των 39 θυμάτων του δυστυχήματος, δεν διευκρίνισε τη φύση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε εξαιτίας του οποίου χρειάστηκε να νοσηλευτεί 11 ημέρες.

«Αυτό το διάστημα ήμουν άρρωστος και πέρασα 11 ημέρες στο νοσοκομείο. Ο γιατρός μόλις σήμερα μου επέτρεψε, διστακτικά, να βγω από το νοσοκομείο» είπε ο κινέζος πρωθυπουργός.

Χθες Τετάρτη ο Ουέν ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος που έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει «αποφασιστικά» μέτρα ασφαλείας. Κινέζοι χρήστες του Ιντερνετ έχουν αναρτήσει σε ιστοσελίδες και ιστολόγια οργισμένα σχόλια μετά το δυστύχημα, το πλέον πολύνεκρο στη χώρα από το 2008.
TAGS