current views are: 9

29 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:12

Αυστραλία: Η Βικτόρια νομιμοποιεί την ευθανασία

Επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας να ζητούν να τερματίζεται η ζωή τους

Δημοσίευση 06:12’

Επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας να ζητούν να τερματίζεται η ζωή τους

Η Βικτόρια έγινε σήμερα η πρώτη Πολιτεία της Αυστραλίας που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας να ζητούν να τερματίζεται η ζωή τους, καθώς το τοπικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο περί ευθανασίας που άλλες Πολιτείες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο.

Το νομοθέτημα, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2019, θα επιτρέπει σε οποιοδήποτε κάτοικο της νοτιοανατολικής αυτής πολιτείας πάσχει από ανίατη ασθένεια και του μένουν λιγότεροι από έξι μήνες ζωής να ζητά να δοθεί τέλος στη ζωή του με μία θανατηφόρα δόση φαρμάκων.

Κάποιες κατηγορίες πασχόντων, όπως άνθρωποι που πάσχουν από νευροκινητική νόσο ή σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορούν να ζητήσουν μια θανατηφόρα δόση ακόμα κι αν τους απομένει ένας χρόνος ζωής.

«Η εφαρμογή του νομοσχεδίου… θα δώσει στους ανθρώπους ελπίδα και συμπόνια» και θα σημάνει ότι «ένας αξιοπρεπής θάνατος θα είναι δυνατός για τους ανθρώπους που σήμερα βιώνουν ένα πολύ οδυνηρό τέλος της ζωής τους», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Βικτόρια Τζιλ Χένεσι στη Μελβούρνη αφού η κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο που είχε ήδη ψηφιστεί από την άνω Βουλή.

Πολλές χώρες έχουν νομιμοποιήσει την ευθανασία, μεταξύ τους ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ελβετία και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, παρόλο που η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι αντίθετη σε αυτήν.


σχετικα αρθρα