Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 19χρονο που πιθανολογείται ότι είναι ο εκπρόσωπος των ομάδων των πειρατών του διαδικτύου Anonymous και LulzSec, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ. «Ο άνθρωπος που συνελήφθη πιθανολογείται ότι συνδέεται με τη διεθνή έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα των πειρατικών ομάδων Anonymous και LulzSec και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Topiary" στο διαδίκτυο, όπου παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος των ομάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο 19χρονος άνδρας, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στα νησιά Σέτλαντ (Σκοτία) και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου αυτή τη στιγμή είναι υπό κράτηση.

Το FBI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει συλλάβει 16 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τις ομάδες των πειρατών του διαδικτύου Anonymous και LulzSec, ενώ οι αστυνομίες της Βρετανίας και της Ολλανδίας έχουν συλλάβει άλλα πέντε.

H ομάδα Anonymous έγινε γνωστή για την πειρατεία που ξεκίνησε σε αντίποινα προς τους οργανισμούς όπως η Visa και η PayPal οι οποίοι είχαν "κόψει" τη χρηματοδότηση προς την ιστοσελίδα Wikileaks.

Οι ομάδες υποσχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων, να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά των εταιρειών και των κυβερνήσεων και υποστήριξαν ότι έχουν υπεξαιρέσει έγγραφα του ΝΑΤΟ.

Αν και ξεχωριστές, οι δύο ομάδες έχουν κοινά μέλη και μερικές φορές εκδίδουν κοινές ανακοινώσεις.