current views are: 9

30 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:40

Ο Ντ. Τραμπ δείχνει την πόρτα εξόδου στον Ρ. Τίλερσον;

Αιτία που οδηγεί τον Τίλερσον στην πόρτα εξόδου φαίνεται να είναι οι αντικρουόμενες απόψεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ 

Δημοσίευση 16:40’

Αιτία που οδηγεί τον Τίλερσον στην πόρτα εξόδου φαίνεται να είναι οι αντικρουόμενες απόψεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ 

Έντονα κυκλοφορεί το σενάριο αντικατάστασης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον με τον διευθυντή της CIA Μάικ Ρόμπεο εντός του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τα αμερικανίκα μέσα ενημέρωσης.

Αιτία που οδηγεί τον Τίλερσον στην πόρτα εξόδου φαίνεται να είναι οι αντικρουόμενες απόψεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει (σ.σ και κυρίως ο Τραμπ) ότι ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται το καλοκαίρι, να είχε χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ηλίθιο».

Διαφορές μεταξύ του επικεφαλής του κράτους και του υπουργού Εξωτερικών έχουν ανακύψει και σε ζητήματα όπως η Βόρεια Κορέα και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι πράγματι υπάρχει σχετική συζήτηση, ενώ άλλες ανώνυμες κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ στους New York Times και στο Vanity Fair.

Σε περίπτωση που ισχύσει το σενάριο αυτό, ο Μάικ Ρόμπεο, αναμένεται να αντικατασταθεί στη διεύθυνση της CIA από τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τομ Κότον, συμπληρώνουν οι New York Times.


σχετικα αρθρα