Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του στρατού της Υεμένης και μελών φυλών στα βορειοανατολικά της Σανάα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές των φυλών.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από ένα στρατόπεδο στη Σαμάα, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ενώ αναγκάστηκε να επέμβει η αεροπορία για να απωθήσει τους άνδρες των φυλών που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος του στρατοπέδου της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, σώμα που παραμένει πιστό στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με τις πηγές.

"Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι δεκάδες", επεσήμανε.

Ο υφυπουργός Επικοινωνίας Άμπντου αλ Τζανάντι κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Μανσούρ αλ Χάνακ, πρώην βουλευτή του ισλαμιστικού κόμματος αλ Ισλάχ που έχει συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς, ότι ηγήθηκε της επίθεσης εναντίον του στρατοπέδου.

Εντωμεταξύ στην Τάιζ, στη νότια Υεμένη, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών, που ζητούσαν την απομάκρυνση του προέδρου Σάλεχ, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο την εκεχειρία που συμφώνησαν πριν δύο ημέρες οι δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και των φυλών, που έχουν συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με ακτιβιστές οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μίας πλατείας όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.

"Ακούγονται πυροβολισμοί από την περιοχή όπου πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία, αλλά και από πολλούς δρόμους", δήλωσε η ακτιβίστρια Μπούσρα αλ Μακτάρι στο Ρόιτερς. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.