current views are: 8

7 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:23

SPD: «Πράσινο» για συνομιλίες με το CDU για κυβέρνηση συνεργασίας – Ξανά πρόεδρος ο Μ. Σουλτς

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσίευση 18:23’

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Το πράσινο φως για την έναρξη συνομιλιών με το CDU για τον σχηματισμό του «Μεγάλου Συνασπισμού», άναψε το συνέδριο του SPD. 

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ταυτόχρονα, ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη εκ νέου πρόεδρος του SPD με 81,9%. 

Η ηγεσία του κόμματος οφείλει να διεξάγει ανοικτού αποτελέσματος συνομιλίες χωρίς δεσμεύσεις και οποιονδήποτε αυτοματισμό. Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε νέο συνέδριο τον Ιανουάριο.

Το προεδρείο, σύμφωνα με το Spiegel αποδέχτηκε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Αμβούργου Ολαφ Σολτς. Αυτό σημαίνει ότι και τα 440.000 μέλη του SPD θα μπορέσουν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της ενδεχόμενης τελικής συμφωνίας νέου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο σοσιαλδημοκρατικό συνέδριο σχετικά με τον Μεγάλο Συνασπισμό,  η ηγεσία του κόμματος θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα – σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung – με την κα. Άνγκελα Μέρκελ από τη CDU και τον Χορστ Ζεεχόφερ. 

 


σχετικα αρθρα