Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα το πρωί δέκα φρουρούς του πρώην ισχυρού άνδρα της Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας Μοχάμαντ Νταχλάν και κατέσχεσαν 17 όπλα και χιλιάδες πυρομαχικά σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην κατοικία του στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές.
Η επιχείρηση έγινε την επομένη της απόρριψης από εσωτερικό δικαστήριο της Φάταχ, κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, της προσφυγής του Νταχλάν κατά της διαγραφής του από τις τάξεις της, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του για διαφθορά και φόνους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μελών των υπηρεσιών ασφαλείας περικύκλωσαν το σπίτι του Νταχλάν στη συνοικία Αλ Τίραχ στη Ραμάλα προτού εισβάλουν στο κτίριο όπου κατέσχεσαν όπλα, υπολογιστές και ένα θωρακισμένο όχημα.

Ο Νταχλάν βρισκόταν εκεί και οι δυνάμεις ασφαλείας του ζήτησαν να παραμείνει σε ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών της παλαιστινιακής ασφάλειας.

Με τον Νταχλάν, ο οποίος χαίρει ασυλίας ως μέλος του παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, δεν προέκυψε καμία αντιπαράθεση, προσέθεσαν.

Η επιχείρηση αυτή έγινε την επομένη της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της Φάταχ να απορρίψει προσφυγή του Νταχλάν κατά της διαγραφής του στις 12 Ιουνίου και της παραπομπής της υπόθεσής του τις προσεχείς ημέρες στον γενικό εισαγγελέα και την επίσημη επιτροπή κατά της διαφθοράς.

Για να τεθεί επισήμως σε ισχύ, η διαγραφή του θα πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των μελών του Επαναστατικού Συμβουλίου της Φάταχ.