current views are: 6

8 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:05

Το «θηρίο» του Τ. Ερντογάν – Πιάνει τα 97 χλμ. σε 5 δευτερόλεπτα!

Σε περίπτωση χημικής επίθεσης δεν μπαίνει καθόλου αέρας στην καμπίνα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Δημοσίευση 07:05’

Σε περίπτωση χημικής επίθεσης δεν μπαίνει καθόλου αέρας στην καμπίνα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Άρμα μάχης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αυτοκίνητο, με το οποίο μετακινείται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, του οποίου το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από κράμα τιτανίου. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως οι πόρτες του είναι ενισχυμένες με 13 εκατοστά πάχος χάλυβα με αποτέλεσμα να προστατεύεται από σφαίρες και παντός είδους εκρηκτικές ύλες.

Ταυτόχρονα, είναι αεροστεγές. Σε περίπτωση χημικής επίθεσης δεν μπαίνει καθόλου αέρας στην καμπίνα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Στο εσωτερικό του, υπάρχει τηλέφωνο με το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέεται απευθείας με τον δορυφόρο Göktürk-1 για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ “ιδιαίτερα” είναι τα ελαστικά του. Είναι ανθεκτικά στη διάτρηση και την έκρηξη, ενώ ακόμη και σε περίπτωση που τρυπήσουν οι χαλύβδινες ζάντες του επιτρέπουν να κινείται.

Επιπλέον, παρόλο που το πίσω τζάμι είναι το μοναδικό που δεν είναι θωρακισμένο, έχει τοποθετηθεί πίσω ακριβώς από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων ένα ειδικό ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο προσφέρει την απαραίτητη προστασία.

Όσον αφορά τον κινητήρα του, πρόκειται για ένα 6λιτρο V12 twin turbo της Mercedes με 530 άλογα. Το μοτέρ αυτό κινεί μάλλον με χαρακτηριστική άνεση το πολύ βαρύ αμάξωμα της S 600 Pullman Guard, το οποίο ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 5,1 τόνους, ενώ μπορεί να πιάσει τα 100 χλμ. σε μόλις 5 δευτερόλεπτα!


σχετικα αρθρα