current views are: 6

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:45

Ζόραν Ζάεφ: Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο ΝΑΤΟ

Η παραίτηση Γκρούεφσκι διευκολύνει την νέα κυβέρνηση των Σκοπίων να επαναπροσδιορίσει το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα.

Δημοσίευση 07:45’

Η παραίτηση Γκρούεφσκι διευκολύνει την νέα κυβέρνηση των Σκοπίων να επαναπροσδιορίσει το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα.

Την πεποίθησή του ότι το 2018 θα είναι το έτος όπου οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα μπουν στα διεθνή θεσμικά όργανα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στο βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα αυξήσουμε κατά 2% των αμυντικών μας δαπανών το 2018, ώστε να πλησιάσουμε το 2% του ΑΕΠ που ζητάει το ΝΑΤΟ, αυξάνουμε την συμμετοχή μας στις αποστολές της συμμαχίας από 34 σε 40 και ελπίζουμε το 2018 να πάρουμε πρόσκληση για συμμετοχή στην βορειοατλαντική συμμαχία. Η Βουλγαρία και άλλες χώρες θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα και η οποία θα μας ανοίξει το δρόμο για αυτόματη ένταξη στο ΝΑΤΟ» κατέληξε ο Ζάεφ.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο ανταποκριτής του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων BTA τόνισε ότι η παραίτηση Γκρούεφσκι διευκολύνει την νέα κυβέρνηση των Σκοπίων να επαναπροσδιορίσει το πρόβλημα του ονόματος με την Ελλάδα.

 


σχετικα αρθρα