ΔΙΕΘΝΗ

Ο «Εξολοθρευτής» καλεί τους νέους να τολμήσουν και να αγωνιστούν για τον πλανήτη

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2017, 21:43 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2017, 21:48
 Ο «Εξολοθρευτής» καλεί τους νέους να τολμήσουν και να αγωνιστούν για τον πλανήτη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Αρλοντ Σβαρτσενέγκερ ο οποίος έδωσε το παρών στη διάσκεψη ενθάρρυνε τους νέους να δεσμευτούν στον αγώνα για έναν «πράσινο» κόσμο

Κάλεσμα στους νέους απηύθυνε  ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο περιθώριο της Συνόδου του Παρισιού για το κλίμα.

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ο οποίος έδωσε το παρών στη διάσκεψη ενθάρρυνε τους νέους να δεσμευτούν στον αγώνα για έναν «πράσινο» κόσμο, δηλώνοντας «Θα το κάνουμε, βήμα προς βήμα, αλλά θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον μαραθώνιο και θα δημιουργήσουμε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια». Από τις στιγμές που ξεχώρισαν στην ομιλία του ήταν όταν ο σταρ, χειροκρότησε ένα νεαρό αγόρι, ονόματι Σοφιάν, τον πρώτο που "τόλμησε" να πάρει το μικρόφωνο και να του ζητήσει συμβουλές για το πώς να αγωνιστεί κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Μην δέχεστε το όχι», πρόσθεσε και αφηγήθηκε πώς ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις αντιρρήσεις που του έφερναν σε κάθε στάδιο της καριέρας του, όταν ονειρευόταν να πάει στις ΗΠΑ, να γίνει ηθοποιός και κατόπιν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

«Ήθελα να γίνω πρωταγωνιστής στον κινηματογράφο κι όλοι οι ατζέντηδες μου έλεγαν: «είναι αδύνατον (...) μοιάζεις με τέρας»" εξήγησε, καλώντας τους περίπου 200 εφήβους να "οραματιστούν" τους στόχους τους.

Και «ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε το παν για να οδηγηθούμε στη σωστή πορεία, την πράσινη πορεία», συνέχισε, προτού να τραβήξει μια «σέλφι» με τους νέους, την ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ και τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Νικολά Ιλό.

«Ας ενωθούμε, όλοι μαζί. Έχετε τη ζωή μπροστά σας, ασκείστε πιέσεις (...) για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά των παιδιών σας» είπε από την πλευρά της η Κοτιγιάρ.