ΔΙΕΘΝΗ

Τ. Ερντογάν κατά Ντ. Τραμπ: Έχει σιωνιστική νοοτροπία

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2017, 18:00 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017, 18:53
Τ. Ερντογάν κατά Ντ. Τραμπ: Έχει σιωνιστική νοοτροπία
Facebook Twitter Whatsapp

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρή επίθεση κατά του Ντ. Τραμπ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως «ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτών των εδαφών είναι η Παλαιστίνη. Ο Τραμπ θέλει να είναι το Ισραήλ. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ευαγγελικών αρχών του και μιας σιωνιστικής νοοτροπίας».

«Η μοίρα της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας χώρας που πίνει αίμα, διευρύνει τα σύνορά της σκοτώνοντας βάναυσα παιδιά, άμαχους και γυναίκες» συμπλήρωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να έχουν τον ρόλο του μεσολαβητή στις προσπάθειες για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Από ’δω και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Ερντογάν

«Πρέπει να συζητήσουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή στο εξής. Αυτό πρέπει να συζητηθεί και στον ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.