ΔΙΕΘΝΗ

Κιμ σε Ντ. Τραμπ: Μας φέρνεις μια ανάσα από τον πυρηνικό πόλεμο

Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2017, 17:35 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2017, 07:11
Κιμ σε Ντ. Τραμπ: Μας φέρνεις μια ανάσα από τον πυρηνικό πόλεμο
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς έναν πυρηνικό πόλεμο ζητώντας το ναυτικό αποκλεισμό της χώρας μας», τονίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραβάει ακόμη περισσότερο το σκοινί κατά των ΗΠΑ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος απείλησε με… πυρηνικό πόλεμο τον Ντ. Τραμπ, εάν προχωρήσουν τα σχέδια για ναυτικό αποκλεισμό της χώρας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βορείου Κορέας, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών, το ενδεχόμενο επιβολής ναυτικού αποκλεισμού (μια από τις κυρώσεις που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ ως απάντηση στις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Β. Κορέας και στις πυρηνικές της δοκιμές), αποτελεί «παραβίαση της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας».

«Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς έναν πυρηνικό πόλεμο ζητώντας το ναυτικό αποκλεισμό της χώρας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι μετά την τελευταία δοκιμή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να ζητήσουν την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.