ΔΙΕΘΝΗ

Τ. Μέι: Έγινε ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς ένα ομαλό Brexit

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2017, 14:50 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2017, 14:11
Τ. Μέι: Έγινε ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς ένα ομαλό Brexit
Facebook Twitter Whatsapp

Ξεκαθάρισε ακόμα πως η Βρετανία εργάζεται για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση μιας ομαλής αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού η Ένωση συμφώνησε να προχωρήσει τις συνομιλίες στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς ένα ομαλό και συντεταγμένο Brexit και τη διαμόρφωση της βαθιάς και ειδικής μελλοντικής μας σχέσης», ανέφερε η Μέι σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως η Βρετανία εργάζεται για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακτώντας παράλληλα τον έλεγχο σε θέματα όπως η μετανάστευση, μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να προχωρήσουν τις συνομιλίες στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

«Θα εκπληρώσουμε την επιθυμία του βρετανικού λαού και θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία Brexit για τη χώρα μας – διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύοντας το ελεύθερο εμπόριο με χώρες σε όλο τον κόσμο και ανακτώντας τον έλεγχο των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας», ανέφερε η Μέι στο Twitter.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ