current views are: 5

20 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση02:30

Γερμανία: Το SPD καθυστερεί τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι το κόμμα «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει.

Δημοσίευση 02:30’

Ο επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι το κόμμα «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει.

Οι καθυστερήσεις διαδέχονται η μία την άλλη στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αιτία αυτή την φορά οφείλεται στη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στο οποίο θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει.

Το έκτακτο συνέδριο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στην Βόννη, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14 του ίδιου μήνα. Το κόμμα επιθυμεί μεγαλύτερη άνεση χρόνου προκειμένου να διαβουλευθεί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), διότι, όπως έγραψε ο κ. Σουλτς, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θέλουν να ξεκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες μόνο μετά την δική τους κομματική εκδήλωση στις 4-6 Ιανουαρίου στην Άνω Βαυαρία.

Ακόμη,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η συνάντηση προετοιμασίας των συνομιλιών, σε επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων και επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο Βερολίνο, ενώ η έναρξη των διαπραγματεύσεων σε διευρυμένο κύκλο δεν αναμένεται πριν από τις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, ο σχηματισμός κυβέρνησης, αν όλα εξελιχθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον Μάρτιο.


σχετικα αρθρα