ΔΙΕΘΝΗ

H απάντηση του πρωθυπουργού της Γαλλίας για το ταξίδι των 350.000 ευρώ

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2017, 12:24 / Ανανεώθηκε 20 Δεκεμβρίου 2017, 12:24
H απάντηση του πρωθυπουργού της Γαλλίας για το ταξίδι των 350.000 ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε ο Φιλιπ και η γαλλική αντιπροσωπεία για να μεταβεί από το Τόκιο στο Παρίσι, καθώς επέστρεφαν από την επίσημη επίσκεψη τους στη Νέα Καληδονία νωρίτερα αυτό το μήνα, κόστισε 350.000 ευρώ.

Σφοδρή επίθεση από τα Γαλλικά μέσα δέχτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ για ένα ταξίδι που πραγματοποίησε ναυλώνοντας ένα ιδιωτικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στη Νέα Καληδονία και την Ιαπωνία, το κόστος του μάλιστα άγγιξε τα 350.000 ευρώ. 

Η έντονη κριτική που δέχτηκε ο Φιλίπ ήταν η συνέχεια στα πυρά που είχαν ως στόχο τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, που αφορούσαν τον εορτασμό των 40ών γενεθλίων του σε ένα βασιλικό ανάκτορο, η προεδρεία βέβαια ισχυρίστηκε ότι τα έξοδα της εκδήλωσης τα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο πρόεδρος και η σύζυγός του. 

Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε ο Φιλιπ και η γαλλική αντιπροσωπεία για να μεταβεί από το Τόκιο στο Παρίσι, καθώς επέστρεφαν από την επίσημη επίσκεψη τους στη Νέα Καληδονία νωρίτερα αυτό το μήνα, κόστισε 350.000 ευρώ. 

Ο πρωθυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ανέφερε: 

«Κατανοώ πλήρως την έκπληξη και τα ερωτήματα του γαλλικού λαού. Γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε εμπορική πτήση (από το Τόκιο) την ώρα που έπρεπε να επιστρέψουμε και γνωρίζαμε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε γιατί ο πρόεδρος πετούσε για Αλγερία το πρωί της Τετάρτης που θα επιστρέφαμε. Ο κανόνας είναι ότι, όποτε είναι δυνατό, ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος πρέπει να βρίσκεται σε εθνικό έδαφος... Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την απόφαση αυτή». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ