current views are: 12

21 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:51

Τρόμος στη Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – Αστυνομία: «Σκόπιμη ενέργεια»

Τουλάχιστον 19 τραυματίες , ανάμεσά τους και ένα παιδί

Δημοσίευση 06:51’

Τουλάχιστον 19 τραυματίες , ανάμεσά τους και ένα παιδί

Πανικός επικράτησε στην οδό Φίλντερς στη Μελβούρνη, όταν ένα λευκό SUV έπεσε πάνω σε πεζούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον 19 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, που φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ο οδηγός του οχήματος και ένας ακόμη, με την Αστυνομία να κάνει λόγο για «σκόπιμη ενέργεια», χωρίς όμως να διευκρινίζει τα κίνητρα της επίθεσης.

Στα νοσοκομεία της πόλης διακομίστηκαν 14 άτομα και αρκετά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και το παιδάκι. Αρκετά ακόμα άτομα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. 

“Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Τα κίνητρα είναι άγνωστα”, δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας Ράσελ Μπάρετ από τη Μελβούρνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα), όταν οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

«Η αστυνομία παρακολουθεί επί του παρόντος ένα περιστατικό στην οδό Φλίντερς ανάμεσα στους δρόμους Ελισάβετ και Σουάνστον, όπου ένα όχημα έπεσε σε πολλούς πεζούς. Ο οδηγός συνελήφθη. Ο αριθμός των τραυματισμένων δεν είναι γνωστός σε αυτό το στάδιο», ανέφεραν νωρίτερα οι Αρχές.

«Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τη στιγμή που το αυτοκίνητο περνούσε από τη διασταύρωση με μια ταχύτητα, κατά τον ίδιο, 70χλμ./ώρα, στο σημείο βρίσκονταν έως και 100 άνθρωποι. «Το μόνο που μπορέσαμε να ακούσουμε ήταν μπαμ, μπαμ, μπαμ, τον ήχο του αυτοκινήτου που χτυπούσε τους πεζούς και τις κραυγές» είπε άλλος μάρτυρας.

«Το μόνο που τον φρέναρε ήταν τα σώματα των ανθρώπων πάνω στα οποία έπεσε» είπε ένας άλλος μάρτυρας για το περιστατικό που συνέβη σε μια διασταύρωση.

Η Ρόουζ Στούπας, ιδιοκτήτρια του Walker’s Doughnuts στη συμβολή των οδών Φλίντερς και Ελίζαμπεθ, μίλησε στον Guardian για ένα μακελειό. «Υπήρχαν άνθρωποι που εκτοξεύονταν παντού και η αστυνομία διέταξε τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είμαι σοκαρισμένη«.

Φωτογραφία του δράστη και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μελβούρνη γίνεται ”σκηνικό” τραγωδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένη Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα του περιστατικού, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.


σχετικα αρθρα