Τη θέση ότι η συμμετοχή της Κροατίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του Ζάγκρεμπ να έχει καλές σχέσεις τόσο με το Βελιγράδι όσο και με την Πρίστινα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς.
"Η Κροατία έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο. Αυτή είναι η βάση της πολιτικής μας, αλλά θέλουμε, επίσης, να εργαστούμε περισσότερο πάνω στην εδραίωση καλών σχέσεων με τη Σερβία ως γείτονες. Νομίζω ότι αυτές οι δύο θέσεις δεν είναι αντικρουόμενες και μπορούν να έχουν εφαρμογή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοσίποβιτς, ερωτηθείς για την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο και την ένταση των τελευταίων ημερών.

Ο Κροάτης πρόεδρος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα του το να μπουν σε μια ειρηνική οδό οι διαδικασίες στο Κόσοβο και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου θα συνεχιστούν και οι καλές γειτονικές σχέσεις θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό ολόκληρης της περιοχής.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των Κροατών στρατιωτών στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, είπε πως το έργο τους είναι πολύτιμο.

Η συμμετοχή των κροατικών στρατευμάτων (στην KFOR) "δεν έρχεται σε αντίθεση με τη βούλησή μας να έχουμε καλές σχέσεις τόσο με το Βελιγράδι όσο και με την Πρίστινα, επειδή γνωρίζουμε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξυπηρετούν τόσο τους Αλβανούς όσο και τους Σέρβους εκεί", συμπλήρωσε ο κ. Γιοσίποβιτς.