Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης να σκοτώσουν τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, με ηχογραφημένο μήνυμά του που εντοπίστηκε από το αμερικανικό SITE, την υπηρεσία πληροφοριών που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
"Σας λέω ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα μπεν Αμπντελαζίζ, ο πρίγκιπας διάδοχος, ο υπουργός Εσωτερικών και ο γιος του Μοχάμαντ, θεωρούνται αποστάτες και πρέπει να σκοτωθούν", φέρεται να είπε ο Κάσεμ αλ-Ρίμι, ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQMI).

Στο μήνυμά του ο Ρίμι υποστηρίζει ότι στις 5 Φεβρουαρίου οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν μερικές γυναίκες που διαμαρτύρονταν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την αποφυλάκιση των συγγενών τους. Οι αρχές "τις παγίδευσαν, τις έβαλαν σε αυτοκίνητα με την υπόσχεση ότι θα τις πήγαιναν να συναντήσουν τον εγκληματία Μοχάμεντ μπεν Νάγιεφ (σ.σ. τον υφυπουργό Εσωτερικών) για να συζητήσουν την απελευθέρωση των κρατουμένων, αλλά τις οδήγησαν στη φυλακή όπου έμειναν για περισσότερες από δέκα ημέρες", είπε.

Στις 5 Φεβρουαρίου μάρτυρες είχαν αφηγηθεί ότι συγγενείς κρατουμένων, στην πλειονότητά τους γυναίκες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στο Ριάντ, κάτι πρωτοφανές για τη Σαουδική Αραβία όπου οι διαδηλώσεις απαγορεύονται.