current views are: 13

27 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:30

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη στον αντιπρόεδρο της Samsung για διαφθορά

Ο Λι καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε φυλάκιση πέντε ετών.

Δημοσίευση 11:30’

Ο Λι καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε φυλάκιση πέντε ετών.

Σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη καταδίκασε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζάε Γιονγκ, με την κατηγορία της διαφθοράς, εκδικάζοντας την έφεση σε προηγούμενη καταδίκη του. 

Ειδικότερα,  ειδικός εισαγγελέας Παρκ Γιουνγκ-Σου ζήτησε από το εφετείο της Σεούλ που εκδικάζει την υπόθεση να καταδικάσει τον κληρονόμο της Samsung Λι σε κάθειρξη 12 ετών. Την επιβολή της ίδιας ποινής είχε ζητήσει ο εισαγγελέας και κατά την δίκη του σε πρώτο βαθμό. Ο Λι καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ο ειδικός εισαγγελέας δήλωσε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κληρονόμος της Samsung αποτελεί παράδειγμα υπόθεσης αθέμιτων σχέσεων μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των επιχειρηματιών, υποστηρίζοντας ότι ο Λι δωροδόκησε την αποπεμφθείσα πρόεδρο Παρκ Γκέουν-χίε και την για καιρό έμπιστή της φίλη με αντάλλαγμα τη βοήθειά τους για να κληρονομήσει τον έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας από τον ασθενή πατέρα του Λι Κουν-χι.

Η Παρκ και η φίλη της Τσόι Σουν-σιλ έχουν κατονομαστεί ως συνεργοί σε πολλαπλές κατηγορίες όπως η κατάχρηση εξουσίας και η δωροδοκία. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους σε πρώτο βαθμό.

Στο μεταξύ ο ειδικός εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 10 ετών και σε άλλα τέσσερα ανώτερα στελέχη της Samsung και την επιβολή κάθειρξης 7 ετών σε ένα άλλο ανώτερο στέλεχος της εταιρείας αυτής για ανάμειξη όσον αφορά τις κατηγορίες δωροδοκίας.

 


σχετικα αρθρα