Εντελώς ατάραχος παρέμεινε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη διπλή επίθεση στη χώρα του, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του. Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίσθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του Όσλο.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ο δράστης ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων. «Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις», τόνισε ο Λίπεσταντ.

Ο νορβηγός δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Μπρέιβικ είχε αποφύγει να τού αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων λέγοντάς του μόνο ότι ήταν πολλά.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι, όπως κατέθεσε ο δράστης, άλλοι στόχοι του ήταν το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος του 'Οσλο. Το παλάτι το επέλεξε για το συμβολικό του ρόλο, ωστόσο στόχος του δεν ήταν η βασιλική οικογένεια.

Ο Λίπεσταντ τόνισε χθες στην εφημερίδα Aftenposten ότι ο Μπρέιβικ σχεδίαζε δυο ακόμα επιθέσεις, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε χθες ότι 10 σημεία της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν για εκρηκτικά, αλλά ότι δε βρέθηκε τίποτα.

Ο Μπράιβικ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.