Σύροι στρατιώτες αντάλλαξαν πυρά με πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα μέσω μιας παράνομης διόδου κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο, όπως ανέφερε πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.
Η πηγή αυτή είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το επεισόδιο, που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο κοντά στο δρόμο Κνεσέιχ που οδηγεί στο Λίβανο.

Από τα μέσα Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι ταραχές στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει στο Λίβανο για να σωθούν. Στα σύνορα των δύο χωρών υπάρχουν πολλές παράνομες δίοδοι που στο παρελθόν τις χρησιμοποιούσαν λαθρέμποροι και από τις δύο πλευρές.

"Συνήθως οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα τη νύχτα μέσω των διόδων αυτών έχουν μαζί τους όπλα για να προστατευθούν από τα άγρια ζώα της περιοχής", είπε ένας Σύρος ακτιβιστής από το Λονδίνο όταν ρωτήθηκε γιατί οι πρόσφυγες ήταν οπλισμένοι. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείτο κυρίως από γυναίκες και παιδιά που συνοδεύονταν από λίγους άνδρες. "Κατάφεραν να φύγουν χωρίς να τραυματιστούν και έφτασαν με ασφάλεια στο Λίβανο", κατέληξε ο ακτιβιστής που ζήτησε να μην κατονομαστεί από το φόβο αντιποίνων.