current views are: 8

3 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση21:54

Βρετανία: Θέμα με τους άστεγους ενόψει της γαμήλιας τελετής του πρίγκιπα Χάρι

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια τελετή του πριγκιπικού ζεύκους, έφερε θέμα με τους επαίτες στους δρόμους της Βρετανίας.

Δημοσίευση 21:54’

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια τελετή του πριγκιπικού ζεύκους, έφερε θέμα με τους επαίτες στους δρόμους της Βρετανίας.

Θέμα με τους επαίτες στους δρόμους έθεσε το αιρετό μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ, ενόψει του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ζητώντας από την αστυνομία να λάβει μέτρα.

«Σας γράφω για να εκφράσω τις ανησυχίες μου σχετικά με τα μέτρα της αστυνομίας απέναντι σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, μεταξύ αυτών της επιθετικής επαιτείας και των αποπειρών εκφοβισμού στο Ουίνδσορ. Προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία να βλέπουμε τις ποσότητες σακουλών και απορριμμάτων που αυτοί οι επαίτες συγκεντρώνουν στα πεζοδρόμιά μας και που συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια», αναφέρει στην επιστολή του ο Σάιμον Ντάντλεϊ.

Παράλληλα το μέλος του συμβουλίου καλεί την αστυνομία να λάβει μέτρα, καθώς οι άστεγοι απέρριψαν την πρόταση των δημοτικών αρχών για να τους προσφερθεί στέγη.

Η συγκεκριμένη επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας και ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από διάφορες οργανώσεις. Μεταξύ άλλων μέλος της οργάνωσης Windsor Homeless Project, αναφέρει: «Είναι απόλυτα απεχθές να διατυπώνονται τέτοιες προτάσεις… ιδίως εκ μέρους ενός μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Εάν ένας άνθρωπος κοιμάται στον δρόμο, δεν το κάνει από επιλογή, το κάνει διότι ήρθε αντιμέτωπος με δυσχέρειες».

Έκπληκτος από τις προτάσεις του Σάιμον Ντάνλεϊ ήταν και ο αρχηγός της αστυνομίας, Άντονι Στάνσφελντ.


σχετικα αρθρα