current views are: 6

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:05

Πυρκαγιά στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Δύο τραυματίες

Στον Πύργο Τραμπ διαμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Δημοσίευση 13:05’

Στον Πύργο Τραμπ διαμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Στις φλόγες τυλίχθηκε η κορυφή του Πύργου Τραμπ, του πολυτελούς κτιρίου στη Νέα Υόρκη που ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες. 

Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ο ένας εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης. 

Σημειώνεται πως στον Πύργο Τραμπ διαμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ωστόσο αυτή τη φορά βρισκόταν στην Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει.

Τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν τραυματίες, αργότερα όμως η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο Έρικ Τραμπ, o γιος του αμερικανού προέδρου, έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για μικρή πυρκαγιά που οφείλεται σε ηλεκτρική βλάβη και πως η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. «Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης έφθασε εδώ σε διάστημα λίγων λεπτών και έκανε φανταστική δουλειά» επισήμανε.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά από μια κλήση που έγινε λίγο πριν από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) κοντά στη στέγη του 58όροφου ουρανοξύστη, ο οποίος ήταν η κύρια κατοικία του Τραμπ πριν από την εκλογική νίκη του στις προεδρικές εκλογές και την ορκωμοσία, ενώ συνεχίζουν να διαμένουν εκεί οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του μεγιστάνα.

Ενενήντα και πλέον λεπτά μετά την αρχική αναφορά της φωτιάς, 84 πυροσβέστες και 26 οχήματα παραμένουν στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεν Ράιλι.


σχετικα αρθρα