current views are: 4

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση19:45

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για την Τ. Μέι: Το 50% θεωρεί ότι δεν μπορεί να φέρει σωστή συμφωνία για το Brexit

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB

Δημοσίευση 19:45’

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB

Οι πολίτες της Βρετανίας φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του στην πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι γεγονός που αποτυπώνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 50% των Βρετανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι δεν μπορεί να φέρει τη σωστή και δίκαιη συμφωνία για το Brexit.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να πείσουμε τη βρετανική κοινή γνώμη ότι η πρωθυπουργός μπορεί να πετύχει τη σωστή συμφωνία για τη Βρετανία» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ORB.

Πριν από ένα χρόνο, μόλις το 35% των ψηφοφόρων πίστευε ότι η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ήταν σε θέση να φέρει τη σωστή και δίκαιη συμφωνία για το Brexit.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης ότι οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το αν η Βρετανία θα είναι σε καλύτερη κατάσταση μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση: το 43% θεωρεί πως θα είναι, ενώ το 42% υποστηρίζει ότι δεν θα είναι.

Βάσει της έρευνας, το 63% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ένας αριθμός λίγο χαμηλότερος σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες.

Στο ερώτημα εάν το θέμα του ελέγχου της μετανάστευσης είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με εκείνο της επίτευξης μιας συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο με την ΕΕ, το 47% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι διαφωνεί.

Στη δημοσκόπηση του ORB συμμετείχαν 2.023 ψηφοφόροι και διενεργήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου.


σχετικα αρθρα