current views are: 9

15 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση03:42

Ντ. Τραμπ για τις «χώρες απόπατους»: Δεν είμαι ρατσιστής

Ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να χαρακτήρισε «χώρες απόπατους» κράτη της Ν. Αμερικής και της Αφρικής.

 

Δημοσίευση 03:42’

Ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να χαρακτήρισε «χώρες απόπατους» κράτη της Ν. Αμερικής και της Αφρικής.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ρατσιστής», παρά τα δημοσιεύματα για τη μειωτική έκφραση που χρησιμοποίησε για τους μετανάστες από χώρες όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή τα κράτη της Αφρικής, ενώ υπογράμμισε πως έχει «την ετοιμότητα, τη βούληση και την ικανότητα» να κλείσει μια συμφωνία με το Κογκρέσο για να προστατευθούν οι «Ονειροπόλοι», οι νέοι μετανάστες που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.

Ερωτηθείς χωρίς περιστροφές από δημοσιογράφο στη Φλόριντα εάν είναι ρατσιστής, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χαρακτήρισε «χώρες απόπατους» κράτη της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής σε μια συνάντηση με κοινοβουλευτικούς κεκλεισμένων των θυρών στον Λευκό Οίκο, ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος απάντησε:

«Όχι. Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος από τον οποίο θα πάρετε ποτέ συνέντευξη».

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε κρίνει ότι το πρόγραμμα DACA, το οποίο επιτρέπει σε 690.000 νέους μετανάστες να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα νόμιμα, είναι «πιθανόν νεκρό».

«Το DACA είναι πιθανόν νεκρό επειδή οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν στ’ αλήθεια, θέλουν μόνο να μιλάνε και να πάρουν χρήματα που ο στρατός μας έχει απελπιστικά ανάγκη», σημείωσε ο Τραμπ στο Twitter.

«Εγώ, ως πρόεδρος, θέλω να έρχονται στη Χώρα μας άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ισχυροί και σπουδαίοι ξανά, οι άνθρωποι να έρχονται μέσω συστήματος που θα βασίζεται στα ΠΡΟΣΟΝΤΑ. Οχι άλλες λοταρίες! Πρώτα η Αμερική», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου ακολουθούν πολλές ημέρες αντιδράσεων και καταδίκης των εκφράσεων που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας στον Λευκό Οίκο.


σχετικα αρθρα