current views are: 7

16 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση13:28

Σε δίκη για τη δολοφονία της Σουηδέζας δημοσιογράφου παραπέμπεται ο Δανός εφευρέτης

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου.

Δημοσίευση 13:28’

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου.

Τέλος στο θρίλερ με την δολοφονία της Σουηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ βάζει η απόφαση των αρχών να παραπεμθεί σε δίκη ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, από τον οποίο πήρε συνέντευξη πριν πεθάνει. 

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν θα παραπεμφθεί σε δίκη για τη δολοφονία της Σoυηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο του 2017 ανοικτά της Δανίας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Κοπεγχάγης.

Ο Μάντσεν, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά την εξαφάνιση της νεαρής δημοσιογράφου υπό περίεργες συνθήκες, ομολόγησε ότι διαμέλισε το πτώμα της και πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, αλλά διαψεύδει ότι τη σκότωσε.

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου. Κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία που αναμένεται να ζητήσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Βαλ, μια τριαντάχρονη ανεξάρτητη δημοσιογράφος η οποία έκανε έρευνα για ένα άρθρο σχετικά με τον επιχειρηματία και αεροναυπηγό, αγνοείτο αφού την πήρε μαζί του για ένα ταξίδι με το υποβρύχιό του, μήκους 17 μέτρων.

 


σχετικα αρθρα