current views are: 12

17 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση23:34

Η μάχη της… βαλίτσας στο αεροπλάνο

Ο κανονισμός αυτός έχει στόχο να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις αλλά και οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων.

Δημοσίευση 23:34’

Ο κανονισμός αυτός έχει στόχο να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις αλλά και οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων.

Οι μεγάλες ουρές και ο χρόνος αναμονής αποτελούν πλέον καθημερινή πρόκληση για πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Όλο και περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν με μικρές βαλίτσες με ροδάκια και μια μικρή τσάντα χωρίς να παίρνουν μαζί τους τις μεγάλες βαλίτσες. Η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προσπαθεί τώρα να το αλλάξει χρησιμοποιώντας νέες πρακτικές. Μια πρακτική λύση προσφέρουν οι κατασκευάστριες εταιρείες αεροσκαφών Boeing και Airbus ωστόσο η πρακτική εφαρμογή τους απαιτεί ακόμα χρόνο.

«Ελπίζω όλοι μας οι πελάτες να ικανοποιηθούν με τις νέες λύσεις που προτείνουμε» λέει o Ρόμπιν Κίλυ, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Ryanair.
Δυο χειραποσκευές είναι δωρεάν για τους επιβάτες ακόμα και εάν αυτές θα καταλήξουν στο τμήμα με τις κανονικές αποσκευές. Μόνο πελάτες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την επιλογή προτεραιότητας «Priority Boarding» μπορούν να πάρουν εγγυημένα τις χειραποσκευές τους στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Ο κανονισμός αυτός έχει στόχο να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις αλλά και οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων. Παράλληλα, η Ryanair θα μειώσει το κόστος μεταφοράς μιας αποσκευής, καθώς και το επιτρεπόμενο όριο βάρους για κάθε βαλίτσα.

Η Ryanair αλλάζει τον κανονισμό για τις χειραποσκευές

Η εταιρεία πιστεύει ότι θα υπάρξει αλλαγή και ότι οι πελάτες θα αποφασίσουν στο μέλλον να ταξιδεύουν ευκολότερα με μεγάλες βαλίτσες. Αυτό θα συμβάλλει στο να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα. Διότι εάν ο κάθε επιβάτης από τους 189 που μπαίνουν στην καμπίνα του αεροσκάφους χρησιμοποιεί μια χειραποσκεύη, τότε υπάρχει πρόβλημα με τον χώρο αποθήκευσης.

Στις θήκες πάω από τα καθίσματα χωρούν μόλις 118 χειραποσκευές και η Ryanair σταματά να δέχεται χειραποσκευές ήδη στις 90. Αλλά και για την εταιρεία είναι επιβαρυντικό μια και κοστίζει πολύ χρόνο και νεύρα μέχρι να εξηγήσει στους πελάτες ότι θα πρέπει να παραδώσουν τις χειραποσκευές τους.

Η Ryanair δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες όπως οι Easyjet, Lufthansa και Air France. Όλες προσφέρουν στην πιο φθηνή κατηγορία τους μόνο μια χειραποσκευή και οι επιβάτες το έχουν μάθει και το προτιμούν. Η Lufthansa δεν έχει ακόμα αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ άλλες εταιρείες έχουν βρει κάποιες λύσεις. Όπως για παράδειγμα η American Airlines, η οποία σκοπεύει να εξοπλιστεί με νέους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Και οι κατασκευάστριες εταιρείες προετοιμάζονται ήδη για μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα στα 737 Jet της Boeing χωράνε 174 χειραποσκευές, 50% δηλαδή περισσότερο σε σύγκριση με τη σημερινή χωρητικότητα. 

Είναι πάντως σε κάθε περίπτωση μια καλή ιδέα οι μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα του αεροσκάφους, οι οποίοι ίσως τελικά καταφέρουν να κάνουν πιο άνετο το ταξίδι των επιβατών, χωρίς να αναγκάζονται να χάνουν χρόνο στις ατελείωτες ουρές.

 


σχετικα αρθρα