Η Γαλλία αποδέσμευσε 259 εκατομμύρια δολάρια (182 εκατομμύρια ευρώ) από τα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης και τα έθεσε στη διάθεση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προκειμένου το τελευταίο να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης για το λιβυκό λαό, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
"Πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στο λιβυκό λαό" και "θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων" είπε ο νέος πρεσβευτής των Λίβυων εξεγερμένων στο Παρίσι, Μανσούρ Σάιφ αλ-Νασρ μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Αλέν Ζιπέ.

Ο Γάλλος υπουργός "δήλωσε στο συνομιλητή του ότι η διαδικασία αποδέσμευσης των πόρων ολοκληρώθηκε" και έτσι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς, σεβόμενο τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

"Ο ειδικός απεσταλμένος του Μεταβατικού Συμβουλίου ενημερώθηκε ότι μπορεί να εγκατασταθεί στο κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Παρίσι", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στο θάνατο, την περασμένη Παρασκευή, του στρατιωτικού ηγέτη των εξεγερμένων, Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, ο νέος πρεσβευτής της Λιβύης είπε ότι το Μεταβατικό Συμβούλιο συνέστησε μια "δικαστική επιτροπή" για να ερευνήσει τη δολοφονία.
TAGS