ΔΙΕΘΝΗ

Καζακστάν: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες – 52 νεκροί

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2018, 11:14 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2018, 11:09
Καζακστάν: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες – 52 νεκροί
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ποια κατεύθυνση κινείτο το λεωφορείο, αλλά η οδική αυτή αρτηρία χρησιμοποιείται ευρέως για τη μεταφορά Ουζμπέκων οικονομικών μεταναστών από και προς τη Ρωσία όπου συχνά εργάζονται σε κατασκευαστικά έργα.

Τουλάχιστον 52 Ουζμπέκοι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες σε απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, το λεωφορείο κινείτο σε οδική αρτηρία στη βορειοδυτική περιοχή Ακτάου του Καζακστάν, η οποία συνδέει τη ρωσική πόλη Σαμάρα με τη Σιμκέντ, μια πόλη που βρίσκεται στο νότιο Καζακστάν κοντά στη μεθόριο με το Ουζμπεκιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ποια κατεύθυνση κινείτο το λεωφορείο, αλλά η οδική αυτή αρτηρία χρησιμοποιείται ευρέως για τη μεταφορά Ουζμπέκων οικονομικών μεταναστών από και προς τη Ρωσία όπου συχνά εργάζονται σε κατασκευαστικά έργα. Μόνο πέντε άνθρωποι κατάφεραν να γλιτώσουν από τη φωτιά στο λεωφορείο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο κάνουν τον γύρο των social media: