Ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ περνά για πρώτη φορά μπροστά απ την Μαρτίν Ομπρί και τους τέσσερις συνυποψηφίους τους, στις προτιμήσεις των αριστερών ψηφοφόρων και συμπαθούντων, στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου 2012, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της παρισινής εφημερίδας France Soir.
Μεταξύ των έξι υποψηφίων ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 42% και έπεται με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% η Μαρτίν Ομπρί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απ ένα μήνα, το ποσοστό της Ομπρί ήταν 40% και του Ολάντ 38% .

Οσον αφορά την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, καταττάσσεται τρίτη με ποσοστό 13%. Οι Μανουέλ Βαλς και Αρνό Μοντεμπούργκ έπονται ο καθένας τους με 4% προτιμήσεων ψήφου. Τον κατάλογο κλείνει ο Ζαν-Μισέλ Μπαϊλέ, των Ριζοσπαστών της Αριστεράς, με 1% προτιμήσεων ψήφου στο πρόσωπό του.

Στις εσωκομματικές εκλογές, που θα γίνουν σε δύο γύρους, στις 9 - 16 Οκτωβρίου, αναμένεται να συμμετάσχουν ένα εκατομμύριο εκλογείς --σοσιαλιστές ψηφοφόροι και συμπαθούντες.

Στον στο ερώτημα:"ποιά προσωπικότητα θα θέλατε να δείτε στον δεύτερο γύρο, ως τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές", και πάλιν προηγήθηκε ο Ολάντ με ένα ποσοστό 55% πρόθεσης ψήφου, έναντι 45% για τον ηλικιωμένο δήμαρχο της Λιλ στη βόρεια Γαλλία, ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλιστών, κ. Πιέρ Μορουά.