ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στον Λίβανο: Δέκα Σύροι πρόσφυγες νεκροί από τη χιονοθύελλα

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2018, 00:23 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2018, 00:44
Τραγωδία στον Λίβανο: Δέκα Σύροι πρόσφυγες νεκροί από τη χιονοθύελλα
Facebook Twitter Whatsapp

Μεταξύ των θυμάτων ήταν έξι γυναίκες και δύο παιδιά

Τη ζωή τους έχασαν δέκα Σύριοι πρόσφυγες από το κρύο στα βουνά του Λιβάνου καθώς έπεσαν σε χιονοθύελλα αφού διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσαν οι λιβανέζικες αρχές.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν έξι γυναίκες και δύο παιδιά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζορζ Άμπου Μούσα, υπεύθυνος των επιχειρήσεων της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας του Λιβάνου.

Πέντε από τους πρόσφυγες σώθηκαν. Δύο Σύροι διακινητές συνελήφθησαν από στρατιώτες οι οποίοι εντόπισαν την ομάδα κοντά στη συνοριακή διάβαση Μασνάα

Από τον εμφύλιο που ξέσπασε το 2011 στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους 340.000 άνθρωποι. Εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν ή έγιναν πρόσφυγες. Περίπου ένα εκατομμύριο από αυτούς έχουν καταφύγει στον Λίβανο όπου ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει «Μια στρατιωτική περίπολος (...) βρήκε ενεά πτώματα. Ήταν πρόσφυγες που πέθαναν σε μια χιονοθύελλα» . Την ίδια ώρα άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον θάνατο λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. «Οι δυνάμεις του στρατού συνεχίζουν να αναζητούν και άλλους πρόσφυγες που μπορεί να έχουν αποκλειστεί» στα βουνά, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.