ΔΙΕΘΝΗ

BBC: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στο μακελειό στην Καμπούλ - Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2018, 09:34 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2018, 19:05
BBC: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στο μακελειό στην Καμπούλ - Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ
Facebook Twitter Whatsapp

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε το δίκτυο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας Έλληνας υπήκοος είναι μεταξύ των νεκρών στο μακελειό σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αφγανιστάν στην πρωτεύουσα Καμπούλ, με επιβεβαιωμένα θύματα 18 ανθρώπους, oι 14 ξένοι επισκέπτες και τέσσερις Αφγανοί. Οι τρεις ένοπλοι που προκάλεσαν το μακελειό σκοτώθηκαν όλοι, ενώ από τα πτώματα μόνο δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

Την πληροφορία μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο την αστυνομία της Καμπούλ. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όμως δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, ενώ αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ. Διαβεβαιώνει ωστόσο πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν όταν αφγανικές δυνάμεις επενέβησαν και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους τη νύχτα. Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τέσσερις πολίτες, διασώθηκαν. 

Το ξενοδοχείο Intercontinental είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο ενόπλων, τον Ιούνιο του 2011, σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν στην οποία σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι. Tη νέα επίθεση στο ξενοδοχείο διεκδίκησαν και πάλι οι Ταλιμπάν. 

«Σκοτώσαμε δεκάδες ξένους εισβολείς και τις μαριονέτες τους» δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.