ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία σε ΗΠΑ: Σταματήστε να στηρίζετε τους Κούρδους

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2018, 21:02 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2018, 21:01
Τουρκία σε ΗΠΑ: Σταματήστε να στηρίζετε τους Κούρδους
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Μποζντάγ τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς στη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Άγκυρα

Έκκληση για «φρένο» της αμερικανικής στήριξης στους Κούρδους έκανε η Τουρκία αν θέλει να αναπτύξουν συνεργασία στη Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατέστησε σαφές σήμερα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Τουρκία στη Συρία.

Ο Μποζντάγ τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει περιορισμούς στη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Άγκυρα ενάντια στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή των YPG στην επαρχία Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

Παράλληλα είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί Τούρκοι στρατιώτες στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», ενώ διέψευσε αναφορές για φερόμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον άμαχου πληθυσμού στην Αφρίν, τονίζοντας ότι αυτές δεν είναι τίποτε παρά μια «μαύρη προπαγάνδα».