current views are: 11

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:24

Εκτροχιασμός τρένου κοντά στο Μιλάνο – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία και το δυστύχημα συνέβη σε ώρα αιχμής.

Δημοσίευση 08:24’

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία και το δυστύχημα συνέβη σε ώρα αιχμής.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται ότι είναι γυναίκες, και δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό τρένου έξω από το Μιλάνο, σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τις επτά τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Στο τρένο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι που μετέβαιναν από την πόλη Κρεμόνα στο Μιλάνο για να εργασθούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Μιλάνο, εκτροχιάστηκαν δύο κεντρικά βαγόνια του τρένου και οι πυροσβέστες, μαζί με καραμπινιέρους και αστυνομικούς, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, για να απεγκλωβίσουν τους τελευταίους τραυματίες.

Η εισαγγελία του Μιλάνου άρχισε έρευνα, επίσης, για σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω δολιοφθοράς.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι στο εσωτερικό του συρμού βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα αρκετά άτομα, ενώ φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τραυματίες να προσπαθούν τα σκαρφαλώσουν έξω από τα παράθυρα, με το αίμα να κυλά στα πλαϊνά των βαγονιών.

Στο σημείο έχουν φτάσει αρκετά ασθενοφόρα και οι τοπικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των άλλων συρμών. 


σχετικα αρθρα