Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο αποφάσισε να καθυστερήσει τις διακοπές του για να παρακολουθήσει την κατάσταση στις αγορές οι οποίες μοιάζουν να προεξοφλούν την συνέχιση της έντασης στη χώρα και στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
"Τελικά δεν θα αναχωρήσει για διακοπές αύριο", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισπανού πρωθυπουργού, εξαιτίας της "διεθνούς οικονομικής κατάστασης", αλλά και του ότι χρειάζεται "να συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή. . . με την υπουργό Οικονομίας", Ελένα Σαλγάδο.

Η ίδια η κα Σαλγάδο "βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο)", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, που είχε υποστεί απώλειες 3,24% την Δευτέρα, τις μεγαλύτερες από τον Ιούνιο του 2010, παρέμενε στο κόκκινο σήμερα, με το γενικό δείκτη να καταγράφει πτώση 0,68% στις 14:31 (ώρα Ελλάδας), ενώ η διαφορά απόδοσης των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας από εκείνα της Γερμανίας έφθασε τις 388 μονάδες βάσης, από 375 χθες, επίπεδο-ρεκόρ ενώ στην διάρκεια της ημέρας είχαν ξεπεράσει ακόμα και το όριο των 400, φθάνοντας τις 404.