Στο φώς ήρθαν οι αντιδράσεις της συζύγου του Στρος Καν, Ανν Σινκλέρ, όταν έμαθε για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στη Νέα Υόρκη ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με βιογραφικό βιβλίο που έγραψαν η Κάθριν Ραμπέρτ και ο Ρενό Ρεβέλ, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur, η Σινκλέρ, πλούσια και διάσημη παρουσιάστρια της γαλλικής τηλεόρασης, επεσε στο έδαφος και ούρλιαζε σαν ζώο όταν ο σύζυγος της την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα».

Όπως αναφέρει το βιβλίο, η Σινκλέρ ετοιμαζόταν για ένα πάρτι έκπληξη γνωστού τραγουδιστή της Γαλλίας, όταν ο Στρος Καν της τηλεφώνησε μετά τη σύλληψη του.

Αρχικά μούδιασε και ζήτησε να μιλήσει με τον φίλο του Στρος Καν και γκουρού Στέφαν Φουκς, ο οποίος της συμβούλευσε να φύγει από σπίτι της και να «φυγαδευτεί».

Η Σινκλερ πήγε για λίγο στο πάρτι και μετά στο γυρισμό, κι ενώ βρισκόταν σε ταξί έμαθε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύζυγος της.

«Τότε η Σινκλέρ κατέρρευσε. Ούρλιαζε σαν πληγωμένο ζώο και δεν μπορούσε να συνέλθει. Τις πήρε μερικές ώρες μέχρι να ανακτήσει τον έλεγχο του εαυτού της», γράφει το βιβλίο. Σύσκεψη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία στην πόλη