current views are: 7

7 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:25

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ ντε Γκίντος υποψήφιος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ψηφίσουν στις 19 Φεβρουαρίου.

Δημοσίευση 12:25’

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ψηφίσουν στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος θα είναι τελικά υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και θα έρθει αντιμέτωπος με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε προ ημερών.

Επί του παρόντος τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ κατέχει ο Πορτογάλος Βίτορ Κονστάνσιο, του οποίου η οκταετής θητεία λήγει στις 31 Μαΐου.

Η αναζήτηση αντιπροέδρου σηματοδοτεί την έναρξη μιας διετίας που θα χαρακτηριστεί από αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο αποτελείται από τέσσερα μέλη, τον αντιπρόεδρο και τον πρόεδρο.

Ο 58χρονος ντε Γκίντος είναι υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας από τότε που το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κέρδισε τις εκλογές, το 2011.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ψηφίσουν στις 19 Φεβρουαρίου για τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, πριν την ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον τελικό διορισμό του από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα