Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του VMRO-DPMNE ο Μάρτιν Πρότογκερ, "δεξί" χέρι του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι. Πάντως ο κ. Πρότογκερ, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας για την παραίτηση του, παραμένει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Γκρούεφσκι.

Νέος γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ορίσθηκε ο Κίριλ Μποζίνοφσκι, ο οποίος θα διατηρήσει και τη θέση που κατέχει σήμερα, αυτή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της ΠΓΔΜ

Πρόκειται για τη δεύτερη "αποχώρηση" στενού συνεργάτη του κ. Γκρούεφσκι το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Αντόνιο Μιλόσοσκι, μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, να μην συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, για "προσωπικούς" λόγους.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα των Σκοπίων "Ουτρίνσκι Βέσνικ" (Utrinski Vesnik) σχολίασε ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Γκρούεφσκι αρχίζουν και τον εγκαταλείπουν.

Πάντως, ο κ. Πρότογκερ διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές αυτές και σημείωσε ότι παραμένει "στενά συνδεδεμένος" τόσο με τον αρχηγό τουVMRO-DPMNE και πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι, όσο και με το ίδιο το κόμμα.

Οι "αποχωρήσεις" των κ.κ. Μιλόσοσκι και Πρότογκερ σημειώνονται μετά τη νίκη του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ΠΓΔΜ, στις 5 Ιουνίου.