current views are: 9

9 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση13:20

Ένας μικρός στρατός για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Πράκτορες έγιναν η «σκιά» της

Πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Νότιο Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημοσίευση 13:20’

Πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Νότιο Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυστηρότατα είναι τα μέτρα για την ασφάλεια της Κιμ Γιο Γιονγκ, αδερφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Νότια Κορέα.

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκο Ουν είναι περιτριγυρισμένη από πράκτορες του καθεστώτος, καθ’ όλη τη διάρκεια της προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης της στη χώρα, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάνγκ.

Η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία κατέχει θέση στο πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, συνοδεύει, μεταξύ άλλων, τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας, και τον Τσόι Χούι, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Aθλησης. Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας των Κιμ που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, μετά τον πόλεμο της κορεατικής χερσονήσου την περίοδο 1950-1953.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ.

Η αποστολή της Βόρειας Κορέας αποτελείται από μερικούς ακόμα κρατικούς αξιωματούχους, έφτασε στη Νότια Κορέα μια μέρα μετά από την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Πιονγιάνγκ και στην οποία μετείχαν ακόμη και άρματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας.

Η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ θεωρείται ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ όπως σημειώνουν ορισμένοι διεθνείς αναλυτές, η εμφάνιση της στο προσκήνιο θα βοηθήσει την εικόνα του απομονωμένου βορειοκορεατικού κράτους.


σχετικα αρθρα