ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 09:26 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 09:26
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε διαγνωστεί με άνοια το περασμένο έτος και η υγεία του επιδεινώθηκε πρόσφατα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πρίγκιπας Ερρίκος, ο γαλλικής καταγωγής σύζυγος της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β' της Δανίας.

Είχε διαγνωστεί με άνοια το περασμένο έτος και η υγεία του επιδεινώθηκε πρόσφατα. Ο Ερρίκος είχε μεταφερθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο της Κοπεγχάγης στην κατοικία της οικογένειας βόρεια της πρωτεύουσας, "όπου επιθυμούσε να περάσει τις τελευταίες στιγμές του", είπε το βασιλικό παλάτι. Μια μεταγενέστερη δήλωση ανέφερε ότι ο Ερρίκος πέθανε στον ύπνο του και ότι η βασίλισσα και οι δύο γιοί τους ήταν στο πλευρό του.

Ο διάδοχος Πρίγκιπας Φρειδερίκος επέστρεψε από το ταξίδι του στην Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για να είναι μαζί με τον πατέρα του, καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες.

Ο Ερρίκος είχε προκαλέσει αντιδράσεις τον Αύγουστο του 2017, ανακοινώνοντας ότι όταν πεθάνει δεν θέλει να θαφτεί δίπλα στη σύζυγό του στον καθεδρικό ναό, όπου θάβονται οι Δανέζοι βασιλείς εδώ και αιώνες. Η βασίλισσα είχε ήδη μια ειδικά σχεδιασμένη σαρκοφάγο που περίμενε το ζευγάρι.