current views are: 7

15 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:43

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το μακελειό στη Φλόριντα: «Οι δάσκαλοι μάς φώναζαν να κρυφτούμε»

Στο ξενοδοχείο Μάριοτ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με γονείς του σχολείου να ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους.

Δημοσίευση 09:43’

Στο ξενοδοχείο Μάριοτ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με γονείς του σχολείου να ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μαθητών του λυκείου Douglas της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντα, οι οποίοι έζησαν τον τρόμο και την αγωνία μετά την ένοπλη επίθεση πρώην σπουδαστή του σχολείου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι. Άλλοι 14 είναι τραυματίες, τρεις εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

«Άκουσα τους πυροβολισμούς. Έτρεξα και έφυγα από το σημείο, μέσα σε δύο λέπτα. Όλα τα παιδιά μπήκαν στα δωμάτια, οι δάσκαλοι μας φώναζαν μπείτε μέσα και μείνετε ήσυχοι» είπε ένας τρομοκρατημένος μαθητής. 

«Βγήκαμε έξω, ακούσαμε πυροβολισμούς, νόμιζα πως είναι πυροτεχνήματα, μόλις άκουσα όμως τον τελευταίο πυροβολισμό είπα πρέπει να φύγω. Λες είναι μία φυσιολογική ημέρα στο σχολείο και δεν το περιμένεις. Και κάποιος μπαίνει μέσα με ένα όπλο. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αρχίζεις να στέλνεις μηνύματα στην οικογένεια σου, λέγοντας σε αγαπώ γιατί δεν ξέρεις εάν θα είσαι το επόμενο θύμα και θα πεθάνεις.»

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι «όλη η τάξη της» κρύφτηκε «μέσα σε μια μικρή ντουλάπα.

Εν τω μεταξύ, στο ξενοδοχείο Μάριοτ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με γονείς του σχολείου να ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους.

Το προφίλ του 19χρονου μακελάρη

Πρώην σπουδαστής του μοιραίου λυκείου ήταν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο δράστης του μακελειού στο λύκειο Douglas. Ο δράστης, που είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, είχε αποβληθεί λόγω απειλών σε άλλους μαθητές.

 «Όλοι το ήξεραν» δήλωσε πρώην συμμαθητής τους «και μάλιστα αστειευόμασταν ότι αυτός μια μέρα θα πυροβολήσει το σχολείο».

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ.

«Ήταν τρελός για τα όπλα» ανέφερε ο 18χρονος Τσαντ Γουίλιμας που τον γνώριζε καλά και τόνισε ότι δεν είχε πολλούς φίλους και ζούσε απομονωμένος. Αλλά και ο δάσκαλος των μαθηματικών του Τζιμ Γκαρντ ανέφερε ότι είχε φήμη για κακή συμπεριφορά και το σχολείο είχε ενημερωθεί για τις απειλές του για αυτό και τον είχε αποβάλει. 

Την «τρέλα» του για τα όπλα τόνισε στο ABC και ο σπουδαστής Μάθιου Γουόκερ που τον χαρακτήρισε «άρρωστο» και παρέπεμψε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα που είναι γεμάτοι με όπλα και μαχαίρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης βασάνιζε και σκότωνε ζώα.

Βίντεο – σοκ

Στη δημοσιότητα από το CBS ήρθε ένα βίντεο μέσα από το σχολείο στη Φλόριντα, όπου οι μαθητές ουρλιάζοντας προσπαθόντας να καλυφθούν από τους πυροβολισμούς.

 

Αργότερα, ακόμη ένα βίντεο ανέβηκε στα social media από τη σφαγή.


σχετικα αρθρα