ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Θα κατασκευάσουμε δικά μας μη επανδρωμένα τανκς

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2018, 09:51 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2018, 09:51
Ερντογάν: Θα κατασκευάσουμε δικά μας μη επανδρωμένα τανκς
Facebook Twitter Whatsapp
Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι τα τελευταία 15 χρόνια οι επενδύσεις σε αμυντικά πρότζεκτ έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί, υπερβαίνοντας τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Τουρκία έχει θέσει στόχο να παράξει δικά της μη επανδρωμένα τεθωρακισμένα οχήματα, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν επικρότησε τις επιδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών τουρκικής παραγωγής που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, όμως τόνισε ότι η Τουρκία «θα πάει ένα βήμα παραπέρα».

«Θα πρέπει να φτάσουμε στη δυνατότητα να παράγουμε και μη επανδρωμένα τανκ», είπε, προσθέτοντας πως είναι απόλυτα βέβαιος ότι η Τουρκία θα τα καταφέρει.

Ο κ. Ερντογάν επισήμανε τις επενδύσεις που έχει κάνει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός για αμυντικές παραγωγές έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί την τελευταία 15ετία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν είπε ότι το 2017 οι τουρκικές επενδύσεις σε αμυντικά πρότζεκτ ξεπέρασαν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2002 ανέρχονταν μόλις σε $5,5 δισεκ.